Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE)


El Programa Integral de Qualificació i Ocupació de les Cambres de Comerç és un conjunt d'accions d'orientació, formació i apropament a les empreses que persegueix l'ocupabilitat dels joves.

Està dissenyat a mida del perfil, interessos i grau de qualificació i capacitació del jove i respon a la demanda actual de les empreses.

L'objectiu general del Programa va en concordança amb el de la Garantia Juvenil: Garantir que tots els joves menors de 25 anys rebin una bona oferta d'ocupació, educació contínua, formació d'aprenent o període de pràctiques en un termini de quatre mesos després d'acabar la educació formal o quedar aturats.

Tot això, fent partícip al sector empresarial.

Objectius específics:

  • Qualificar, inserir i augmentar la seva ocupabilitat. Capacitar en competències bàsiques, TIC i idiomes.
  • Brindar l'oportunitat de crear la seva empresa a tots aquells que tinguin esperit emprenedor.
  • Facilitar i promoure la mobilitat a altres països europeus.
  • Impulsar la Formació Dual.

El PICE va dirigit als joves, entre 16 i 24 anys, o menors de 30 anys en el cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que es troben en situació d'atur o inactius i inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.


Formació Troncal

És l'acció formativa que pretén aconseguir que els joves siguin capaços de fer un ús raonat de les possibilitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació, que adquireixin competències comunicatives i habilitats que els ajudi en la seva inserció laboral i que aconsegueixin competències lingüístiques en altres idiomes .

  • Competències Digitals. Nivell I, II i III  (10h)
  • Ocupabilitat i Habilitats Socials (30h)
  • Idiomes Francès (o anglès) Nivel inicial, mig i avançat (25h)

 

Formació Específica

És la segona fase formativa. Es tracta de l'acció que més s'ajusta al perfil de jove i les seves oportunitats d'inserció laboral.

Es desenvolupen i dissenyen en funció de les necessitats formatives de les empreses, per connectar les necessitats d'aquestes amb la formació que cursin els joves. Els joves únicament cursaran una acció.


Opció 1:

HOTR208: OPERACIONS BÀSIQUES DE RESTAURANT I BAR

MF0257_1 Servei bàsic de restaurant bar:

  • UF0058: Ús de la dotació bàsica del restaurant i assistència en el pre servei (30h)
  • UF0059: Servei bàsic d’aliments i begudes i tasques de post servei al restaurant (60h)

Opció 2:

HOTR0108: OPERACIONS BÀSIQUES DE CUINA

MF0256_1: Elaboració culinària bàsica:

  • UF0056: Realitzar elaboracions bàsiques i elementals de cuina i assistir en l'elaboració culinària. (90 hores)

Opció 3:

HOTR109: OPERACIONS BÀSIQUES DE PASTISSERIA

 MF1334_1: Pre elaboració, elaboració i presentació en pastisseria:

  • UF0820: Elaboracions bàsiques de productes de pastisseria (90 hores).

 

© 2015 Escola d'Hostaleria Alt Empordà. Política de Privacidad - Borsa de Treball - Contacte Webderenting