Diploma d'Especialització Dual en Cuina i Serveis de Restauració

Promoció 2015-2016

L’Associació per a la Formació Professional a l’Alt Empordà imparteix a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà la tercera promoció del curs de Formació Específica en Cuina i Serveis de Restauració.

El curs, de 1.057 hores de durada, té com a objectiu capacitar els alumnes de forma polivalent per inserir-se laboralment amb garanties.


Enguany, i per primer cop, el curs està reconegut per la Fundació Universitat de Girona com a titulació de diploma d’especialització.

 

El curs pretén complir amb dues necessitats bàsiques: Una quantitat d’hores formatives suficients per assentar una bona base i una diversificació de formació en cuina i en cambrer per aconseguir professionals més polivalents dins el sector.


La competència general d’aquest curs consisteix en dotar a l’alumne de coneixements teòrics i pràctics per poder desenvolupar correctament les activitats pròpies del lloc de treball, incloses les normes de riscos laborals i d’higiene, i facilitar la seva incorporació al mercat laboral. Per aquest motiu, els alumnes passen gran part del curs realitzant classes pràctiques. Entre altres formacions s’encarreguen de cuinar i servir el menjador del restaurant d’aplicació de l’escola.


Pla d’estudis:

1.     Qualificació professional en cuina.

-          Actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental a l’hostaleria.

-          Definir ofertes gastronòmiques senzilles, realitzar l’aprovisionament i controlar consums.

-          Pre elaborar i conservar tota mena d’aliments.

-          Preparar elaboracions bàsiques amb diferents aplicacions i plats elementals.

-          Preparar i presentar els plats més significatius de la cuina regional espanyola i de la cuina internacional.

Mòduls Formatius:

-          Actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental a l’hostaleria.

-          Ofertes gastronòmiques senzilles i sistemes d’aprovisionament  .

-          Pre elaboració i conservació d’aliments:

o    Pre elaboració i conservació de vegetals i bolets.

o    Pre elaboració i conservació de peixos, crustacis i moluscs .

o    Pre elaboració i conservació de carns, aus i cacera.

-          Tècniques culinàries:

o    Elaboracions bàsiques i plats elementals amb hortalisses, llegums seques, pastes, arrossos i ous .

o     Elaboracions bàsiques i plats elementals amb carns, aus i cacera .

o    Elaboracions bàsiques i plats elementals amb rebosteria i postres elementals.

-          Productes culinaris :

o    Cuina creativa o d’autor.

o    Cuina espanyola i .

o    Decoració i exposició de plats .

 

2.  Qualificació professional en Serveis de Restaurant – Bar.

-          Desenvolupar els processos de servei d’aliments i begudes en sala.

-          Servir vins i donar la informació bàsica sobre els mateixos.

-          Elabora i acabar plats a la vista dels client.

-          Disposar tots tipus de serveis especials en restaurant.

-          Actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental a l’hostaleria.

-          Comunicar-se en anglès / fracès, amb un nivell d’usuari independent, als serveis de restaurant.

Mòduls Formatius:

-          Servei de restaurant:

o    Sistemes d’aprovisionament i mise-en-place al restaurant.

o    Servei i atenció al client al restaurant .

o    Facturació i tancament d’activitat en restaurant .

-          Servei de vins .

-          Elaboració i presentació de plats a la vista dels client .

-          Serveis especials en restauració .

-          Seguretat, higiene i protecció ambiental a l’hostaleria .

-          Anglès / francès  professional per a serveis de restauració .

 

3- Mòduls Formació teòrica.

·         Tecnologia de cuina

·         Tecnologia de serveis

·         Seguretat i higiene

·         Idiomes.

·         Dietètica i nutrició.

 

DIPLOMA ESCOLA HOSTALERIA

DIPLOMA D'ESPECIALITZACIÓ FUNDACIÓ UDG

 

Desprès de realitzar el curs privat de l’escola d’Hostaleria de Figueres s’obtindrà una titulació pròpia  de l’EHAE reconeguda entitats nacionals i internacionals que valoren la qualitat de la formació.

 

HORARIS I DURADA

 

Durada: 10 mesos (1.057 hores) - 80 crèdits.

 

Període formatiu: de 14 de setembre 2015 a 17 de juny 2016

 

Horari:   Dilluns i dimarts, de 9 h a 12:30 h

             Dimecres, dijous i divendres de 9 h a 16 h.


Cursos anteriors

© 2015 Escola d'Hostaleria Alt Empordà. Política de Privacidad - Borsa de Treball - Contacte Webderenting